Le Chariot Bleu
Gîtes ~ Chambres
Omgeving Isserpent

In onze omgeving rond Isserpent bevinden zich diverse wandelroutes en fietsroutes.  De wandelroutes zijn op kaart bij ons verkrijgbaar.
De fietsroutes kunt u bekijken op UTAWAGA VTT. Hier kunt u de routes ook downloaden naar uw fietscomputer.

Diverse andere uitjes of aanraders zijn:

Vichy

Dit is een stad in het midden van Frankrijk, in het departement Allier, gelegen aan de rivier van die naam.  Bekend om zijn warmwaterbronnen.  Ook leuk om een dagje te gaan winkelen, naar de bioscoop te gaan of om te slenteren langs de Allier.

Website
Clermont Ferrand

Dit is de hoofdstad van de voormalige Franse regio Auvergne
en de belangrijkste stad in en tevens hoofdplaats van het departement Puy-de-Dôme.
Leuke aanraders daar zijn het Michellin museum, de zwarte kathedraal, pretpark Vulcania (is een educatief Frans pretpark en museum met een vulkaanthema).

Website
La Loge des Gardes

Dit is een familie recreatiepark in de zomer en skigebied in de winter.
Glijden en sensaties voor jong en oud. De activiteiten zijn aangepast aan elke leeftijd om te genieten met familie of vrienden.

Website
Saint Nicolas de Biefs

Daar bevindt zich de "Hêtres des Tortueux".  Dit zijn oude kronkelige beukenstammen waarop weer nieuwe stammen zijn gaan groeien.

Website
Saint-Pourçain-sur-Besbre

Hier vindt u het gecombineerde attractiepark en dierentuin Le Pal.  Voor klein en groot een dag vol vertier. 
Verder is er een schitterende kasteeltuin te vinden en is het een prachtige omgeving om te wandelen, te fietsen of mountainbiken, te vissen of het water op te zoeken in een kano.

Website
Gannat

In Gannat vind u het PALEOPOLIS; een reis terug naar de oertijd.  een leuk kijk en doe museum.  Daarnaast is er een bioscoop en de vèlorail, waar u met een speciale voertuig over oude spoorrails fietst.  Ook is er nabij Gannat een spoorbrug van Eiffel te zien, waar de weg onderdoor loopt.  Een mooi bouwwerk van de meester van de Eiffeltoren in Parijs.

Website